Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
DOKTORI ISKOLAHÍREK

Kooperatív Doktori Program

  •  Hirdetmény
  • 2020-08-02 09:30:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint Irányító szerv, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal mint Kezelő szerv útján 2020. július 22-én nyílt pályázatot hirdetett a "Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj" elnyerésére.

 

A pályázatokat 2020. augusztus 1. és 2020. szeptember 15. között lehet benyújtani.

 

A Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát - elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken -, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi, gazdasági hasznosításában.

A Kooperatív Doktori Programban részt vevő doktori hallgatók vállalati együttműködésben, a felsőoktatási doktori iskolák intézményes keretei között dolgozzák fel témájukat, és fejenként legalább havi nettó 200 000 Ft-os és legfeljebb havi nettó 400 000 Ft-os támogatásban részesülnek. A doktori iskola a kooperatív doktori hallgató után szemeszterenként legfeljebb bruttó 2,5 millió forint támogatást kap, amelyből félévenként bruttó 1,2 millió forint a témavezetői juttatás és legfeljebb 1,3 millió forint a projektalapú támogatás. Utóbbi kizárólag kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységre vagy ahhoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztésre, nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, tudástranszferre, illetve az ezekkel összefüggő szolgáltatásokra használható fel. Szintén támogatásban részesül a vállalati szakértő, akinek feladata, hogy a kooperatív doktori hallgató számára a vállalati működést bemutassa és a kutatás vállalati hasznosítását elősegítse.

A pályázatot doktori hallgatói jogviszonyban álló hallgatók, illetve azok nyújthatják be, akik doktori tanulmányaikat a 2020/2021. tanévben kezdik meg. A pályázatokat a kilenctagú Kooperatív Doktori Kollégium bírálja el, amelyben egyaránt jelen lesznek a felsőoktatás és a versenyszféra képviselői, ezzel biztosítva mindkét oldal szempontjainak érvényesülését, és ezen keresztül a legjobbak kiválasztását.

 

A kiírt páylázat az alábbi linken keresztül érhető el: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kooperativ-doktori-program-kdp-2020/palyazati-felhivas

Amennyiben további információra lenne szükségük, kérjük, írjanak a kooperativ@nkfih.gov.hu e-mail címre.

 

Üdvözlettel,

Országos Doktori Tanács

Megosztás