Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
DOKTORI ISKOLAHÍREK

Meghívó anyagtudományi szimpóziumra és hangversenyre

  •  Hirdetmény
  • 2019-11-16 10:40:00

Kedves Kollégák,

2019. november 18-án, hétfőn, két nemzetközileg elismert magyar kutató érkezik hozzánk Svájcból.

Prof. Forró László fizikus, nemzetközi szinten kiemelkedő eredményességű kutatást folytat az anyagtudományok, ezen belül a nanotechnológia területén.

WoS idézettsége: 21 030 független idézet, Hirsch-indexe: 71.

Dr. Horváth Endre vegyész, a fotokatalitikus nano anyagokon alapuló napnapenergia hasznosító rendszerek, szennyvíz és biomassza feldolgozását lehetővé tevő üzemanyag cellák, valamint halid perovszkiton alapuló fotodetektorok fejlesztésével foglalkozik.

WoS idézettsége: 2249 független idézet, Hirsch-indexe: 26.


A mellékelt meghívó szerint délután 2-től anyagtudományi szimpóziumot tartunk, ahol a két kutató kb. 30-30 perces előadását követően bemutatkoznak előbb a nanotechnológiával foglalkozó kutatócsoportjaink, majd a doktoranduszaink egy része.

Kérem, hogy a XXXIV-es (műhelycsarnok utolsó hajó) előadóban tartandó rendezvényen lehetőség szerint minden oktató, kutató és doktorandusz vegyen részt. A rendezvény nyilvános, minden érdeklődőt szívesen látunk. Doktoranduszok esetében az esetleges hiányzás okát kérem előzetesen jelezni és indokolni (arpad.palotas@uni-miskolc.hu).

Amennyiben valaki szeretne a két vendéggel személyesen is konzultálni, megteremtjük a lehetőséget, ezt is kérem hogy nekem jelezze.

 

Hangverseny


Este 6 órakor vendégeink tiszteletére hangversenyt rendez a BBZI (meghívó és a program csatolva) a Zenepalotában, ahova ugyancsak szeretettel várunk mindenkit és családtagjait. Kérem, hogy a részvételt az is fontolja meg, aki egyébként eddig nem járt komolyzenei koncertekre. Minthogy a BBZI e programot kifejezetten a kérésemre állította össze, tekinthetjük ezt az első Műszaki Anyagtudományi Kar hangversenynek is.

 

Letölthető dokumentumok:

Anyagtudományi szimpózium

Hangverseny

 

Jó szerencsét!

Palotás Árpád

Megosztás